Vanliga frågor om onlineträning och våra tjänster.

Hur fungerar onlineträning?

Allt sker online, från antagning, screening och kommunikation. När du signar upp för oss skapar vi en mapp åt dig i Google Drive. Du får fylla i en omfattande hälsodeklaration där du bland annat beskriver tidigare träning, kostvanor och mål. Utifrån denna skapar vi en skräddarsydd plan, som laddas upp i Google Drive, och som vi följer upp regelbundet. Kommunikationen sker via e-post och du fyller i en träningsjournal där vi noggrant följer progressionen och justerar planen för att undvika stagnation. 

Varför ska jag anlita er när det finns så många andra online-PTs på marknaden?

Det ska egentligen inte vi svara på men det som huvudsakligen skiljer oss från andra aktörer är: 

-Vi har båda runt tio års dokumenterad erfarenhet som personliga tränare.

-Du får två tränare istället för en. Det innebär något lägre vinst för oss men vi tror att det gynnar oss i längden och kommer förhoppningsvis leda till bättre kvalitet på det vi gör. 

-Vi är certifierade Online-tränare, något som kanske inte per se gör oss bättre men det speglar ändå vår ambitionsnivå. Och vi tror att den är högre än många andra. 

Handlar Fit and Lean bara om att träna för att se bättre ut? 

Japp. Nästa fråga, tack.
   Skämt åsido. Vårt huvudfokus är träning för förbättrad kroppssammansättning: mer muskler/mindre fett men med det följer naturligtvis ökad styrka och prestation samt förbättrade hälsomarkörer samt att våra klienter ska känna en ökad livskvalitet med lägre stressnivåer och förbättrad sömnkvalitet. Du kan förvänta dig: 

  • Att öka muskelmassan
  • Att tappa kroppsfett
  • En fastare och mer välskulpterad kropp
  • Ökad styrka
  • Bättre livskvalitet

Så, ja, det handlar om att se bättre ut, men framförallt om att hitta en balanserad livsstil som passar dig. 
   Med mer muskler och mindre fett (och mer kilon på stången). 

Hur är det med träningsteknik och inlärning av nya övningar?

Våra program är mestadels baserade på basövningar som knäböj- och marklyftsvarianter, utfall, press- och dragövningar samt lämpliga assistansövningar efter behov. Vi brukar inte ha med alltför tekniska övningar som olympiska lyft, 'calisthenics', kettlebells etc. Du får demonstrationsvideos av alla övningar i programmet. Tekniken borde således inte vara några större problem och du kan dessutom alltid filma när du utför en övning och skicka till oss för feedback och tekniktips. 

Kommer onlineträning att fungera för mig?

Det fungerar förutsatt att du är villig att träna minst 2-3 gånger per vecka och följa våra kostriktlinjer till 90% samt rapportera till oss på en regelbunden basis. Du gör jobbet men har oss som stöd och vårt jobb är att ge dig ett så bra program som möjligt utifrån dina förutsättningar samt hjälpa dig att hålla dig på banan. Vi är inte med dig på gymmet eller i köket. Men vi finns nära tillhands för att ge dig den support du behöver. 

© Copyright Fit and Lean